Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна се нуждае героите ѝ да оцелеят

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи, че евакуацията на бойците от " Азовстал " към следена от сепаратистите територия е избавила животите им, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5341
Повече 260 украински бойци, в това число някои, които тежко ранени, са били евакуирани през вчерашния ден от стоманодобивния цех в Мариупол и отведени в следена от Русия територия, оповестиха украинските въоръжени сили.

Общо 53 ранени украински военни са били евакуирани към болница в Новоазовск и още 211 са били откарани към Оленовка, сподели украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр. Тя добави, че ще стартира процедура по замяна на всички евакуирани без да дава повече детайлности.

" Украйна се нуждае украинските герои да оцелеят. Това е нашият принцип ", сподели Зеленски в своето вечерно послание. " Нашите въоръжени сили и разузнаване започнаха интервенцията по избавяне на бранителите на Мариупол. Работата по прибирането на момчетата вкъщи продължава и тя изисква тактичност и време ", добави той.

Украинското военното командване рано тази заран съобщи, че задачата за отбрана на обсадения стоманодобивен цех " Азовстал " от " героите на нашето време " в стратегическото южно пристанище Мариупол е завършила и даде обещание да избави военнослужещите, които към момента са в капан, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР